Østlandets blad 21. mai 2008

Langhusveien, Tyskland!

 

– Det er ikke meg imot å la en vei i Ski bli oppkalt etter Gleidingen. Men først må vi diskutere om navn fra vennskapskommunene skal brukes som veinavn i Ski.

 

 

SKI/GLEIDINGEN: Ordfører Georg Stub tilbragte dagene før 17. mai i Gleidingen ved Hannover i Tyskland, som offisiell gjest sammen med Langhus Blæselag. Korpset har vært i Gleidingen en rekke ganger som populære gjester hos det lokale skytterlaget, mens dette var første gang Ski-ordføreren besøkte Gleidingen.

Langhus stikkvei.

Ordfører Stub fikk med selvsyn se hvilken status Langhus Blæselag har i byen. En stikkvei inn til et nytt boligområde har fått navnet Langhusveien, skrevet på norsk.
Ikledd sin fineste bunadstas fra Sør-Trøndelag la Ski-ordfører Georg Stub ned en minnekrans til Peter Wessel Tordenskjolds ære fra Blæselaget, Ski og Norge. Det var her den store sjøhelten døde og i år er det femti år siden Tordenskjold fikk minnesteinen i Gleidingen. Selve steinen er for øvrig fra Trondheim.

Gjenvisitt.

– Den årlige by- og skytterfesten ble en slags oppkjøring til 17. mai-feiringen. Dette var årets største folkefest i Gleidingen med opptog og deltagelse fra babyer til oldinger, sier ordfører Georg Stub.
Georg Stub benyttet anledningen til å invitere det lokale skytterlaget og borgermesteren i Laatzen til Ski kommune til høsten.
– De har lyst til å komme og jeg ser ikke bort ifra at det også kan bli en klasseutveksling mellom disse to byene i fremtiden.


Langhusveien, Tyskland: Under skiltet med Langhusveien i Gleidingen har følgende stilt seg opp (f.v.): Inger Synnøve Ringstad (Langhus Blæselag), Per Fjeldstad (Langhus Blæselag) Pia Andresen (Langhus Blæselag), Thomas Prinz (Borgermesteren i Laatzen/Gleidingen, Georg Stub (ordfører i Ski), Wolfgang Pluskota (Langhus Blæselags æresmedlem og representant for Tordenskjoldklubben i Gleidingen), Severin Breivik (Langhus Blæselags leder) og Trond Amundsen (Langhus Blæselag, en av blæselagets gründere i 1978).

Publisert: 21.05 16:00 Østlandets Blad