Top of Form

 


Bottom of Form

Langhusveien får en navnebror i en tysk by

LANGHUS/GLEIDINGEN: Ordfører Georg Stub skal delta i åpningen av en «norsk» gate i Gleidingen syd for Hannnover i pinsen neste år. Langhus Weg er til ære for Langhus Blæselag, som etter mange og heftige besøk får en gate i byen oppkalt etter seg.
Det er borgermesteren i Gleidingen/Laatzen som på denne måten gjør ære på
Blæselaget fra Langhus. Blæselaget har i mange år vært populære musikalske gjester ved byens årlige skytterfest-arrangement. Skytterfesten går over 3-4 dager med opptog for barn og voksne, fester, fyrverkeri og mye festivitas.
Georg Stub tok nylig i mot en delegasjon fra Gleidingen som personlig overrakte ordføreren en invitasjon til åpningen av Langhus Weg. Delegasjonen besto av
Blæselagets «konsul» og lokale tilrettelegger, Wolfgang Phuskota og presidenten i SVG-Gleidingen. Karl Gremmel. Begge er forøvrig Blæselagets æresmedlemmer. De er også glade norgesvenner, som ofte er på besøk i landet. Deres engasjement for musikk og kulturutveksling over landegrensene for både unge unge og voksne har dessuten en visjon om fortsatt fredelig utvkling i og mellom Europas stater.
Gleidingen har også mer å vise nordmenn. I byen finnes et solid stykke norsk historie som de tar fint vare på ved bauta og gatenavn. Det var her viseadmiral Petter Wessel Tordenskjold en novembermorgen i 1728 falt i en uhederlig duell med en svensk offiser.

Sakset fra Østlandets blad 6. september 2002