Du er her: Skip Navigation LinksHome : Mye pust i Blæselaget

Logg inn
Innlogging for medlemmer

Skip Navigation Links.


Østlandets Blad

 


Mye pust i Blæselaget

Hvor spennende kan et blæselag med 30 godt voksne mennesker være å høre på? Langhus Blæselag viser at 25 års trening kan få selv eldre amatører til å spille på et særs høyt nivå.

Marius Haraldsen

LANGHUS: Det tok Blæselaget 26 år for å få til et 25 års-jubileum. Men som Langhus Blæselag stadig understreker, er de ganske løse i snippen og tar ting som det kommer. I desember 1978 var det i følge gründer og barytonist, Bjørn Andresen, fire eller fem glade gutter fra Langhus Guttekorps som startet opp blæselaget. Det var ingen av dem som trodde de kom til å n®å særlig langt.
- Vi hadde ingen ambisjoner om det. Det var først og fremst for moroa og det sosiale vi begynte å spille, og slik er det fortsatt i dag, sa Andresen
I dag er de rundt 30 medlemmer som spiller et meget variert repertoar. Lørdag markerte Blæselaget 25 gode år med musikk i aulaen til den nye Haugjordet ungdomsskole.
Allsang og hornmusikk.
Dirigent igjennom 12 år, Roar Magnussen, veivet iherdig med armene og under et par numre fikk han publikum med på å synge til musikken. I salen var det stort sett bare gjester fra de andre korpsene og et kor som deltok i feiringen. Som med det meste ble annonseringen tatt litt på sparket, mens musikken derimot, blir tatt seriøst hele veien.
Konserten startet med «Dans på vollen», som var en av de første melodiene Langhus Blæselag spilte. Siden Blæselaget er et meget Tyskland-vennlig korps spilte de også «Das Kufsteiner Lied» hvor publikum «rei’et» med av full hals. Beatles-slageren, «Hey Jude» fikk også god støtte fra publikum. Underveis serverte musikerne en meget god konsert på et høyt nivå. Andre som var tilstede for å hylle veteranene var Langhus Brass, Myrvollsekstetten, Ski Musinoksåkalske og koret Vokalmix.
- Man må jo ha gjester på et jubileum, konstaterte tubaist og formann i blæselaget, Jan Frisell.
Internasjonale.
Langhus Blæselag spiller årlig ved en rekke arrangementer på Holmenkollen i tillegg til småjobber i nærmiljøet. Men de holder seg ikke bare innenfor Norges grenser. I Tyskland, hvor Blæselaget er med å spiller på alt fra gudstjenester til ølfestivaler, har de i nærheten av Hannover fått en gate oppkalt etter seg: Langhusweg.

Sist endret: 31. Oktober 2004 18:48